
Mézeskalács – Receptet szintén találsz az oldalunkon, de ha nincs időd sütni, akkor vásárolt is lehet, vagy habcsókkal is kiegészítheted helyettesítheted, bármivel feldobhatod, ami ünnepi hangulatot kelt, akár pár rozmaringszál is megteszi.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt.
A szörpöt felhigítjuk szódával. Az átszitált kakaóport összekeverjük a liszttel, sütőporral és sóval, majd a felhigított szörppel együtt a tésztához adagoljuk és jól átkeverjük.
A tésztát 3 db 18 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük (vagyis háromfelé osztva külön kisütjük őket, így szép egyforma tortalapokat kapunk) és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük és nyomózsákba töltjük.
A kihűlt lapokat megtöltjük krémmel, itt is érdemes három részre osztani a krémet, így a lapok közé és a tetejére is egyformán jut.
A torta tetejét díszíthetjük mézeskaláccsal, habcsókkal, cukorkával, vagy amivel csak szeretnénk, és ünnepi hangulatba hoz minket.
All Rights Reserved © 2025 | CsupaSzörp