ÜNNEP TORTA

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű torta piskótájához

  • Puha vaj – 165 g
  • Tojás – 2 db
  • Cukor – 170 g
  • Tejföl – 100 g
  • Csupa Ünnep Szörp – 80 ml
  • Szóda – 100 ml
  • Holland kakaópor – 45 g
  • Liszt – 160 g
  • Sütőpor – 1 csomag
  • – 1 csipet


Hozzávalók krémhez

  • Vaj – 200 g szobahőmérsékleten
  • Mascarpone – 450 g szobahőmérsékleten
  • Porcukor – 200 g
  • – 1 csipet 
  • Fahéj – 1 csipet


Hozzávalók díszítéshez

Mézeskalács – Receptet szintén találsz az oldalunkon, de ha nincs időd sütni, akkor vásárolt is lehet, vagy habcsókkal is kiegészítheted helyettesítheted, bármivel feldobhatod, ami ünnepi hangulatot kelt, akár pár rozmaringszál is megteszi.


Elkészítés

1.

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt.

2.

A szörpöt felhigítjuk szódával. Az átszitált kakaóport összekeverjük a liszttel, sütőporral és sóval, majd a felhigított szörppel együtt a tésztához adagoljuk és jól átkeverjük.

3.

A tésztát 3 db 18 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük (vagyis háromfelé osztva külön kisütjük őket, így szép egyforma tortalapokat kapunk) és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük őket.

4.

A krémhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük és nyomózsákba töltjük.

5.

A kihűlt lapokat megtöltjük krémmel, itt is érdemes három részre osztani a krémet, így a lapok közé és a tetejére is egyformán jut.

6.

A torta tetejét díszíthetjük mézeskaláccsal, habcsókkal, cukorkával, vagy amivel csak szeretnénk, és ünnepi hangulatba hoz minket.


Jó étvágyat!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.