FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS KUGLÓF

Hozzávalók

  • Cukormentes fehér csoki – 200 g
  • Vaj – 150 g
  • Tojás – 3 db
  • Eritrit – 150 g
  • 1:4 erősségű édesítőszer – 15 g
  • Vanília kivonat/aroma – 1,5 tk
  • Csupa MálaRózsa Szörp – 80 ml
  • Zabpehelyliszt – 200 g
  • Mandulaliszt – 115 g
  • Sütőpor – 1 tk
  • – 1 csipet
  • Málna – 250 g
  • Szeletelt mandula – 100 g (opcionális)
  • Eritritpor – Ízlés szerint a szóráshoz (opcionális)


Elkészítés

1.

Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a kuglófformákat kivajazzuk, kilisztezzük.

2.

A vajat megolvasztjuk a fehércsokoládéval, majd hozzáadva a tojásokat jól összekeverjük.

3.

Hozzáadjuk az édesítőszereket, a vaníliakivonatot és a szörpöt is, és jól összedolgozzuk.

4.

A zabpehelylisztet, a mandulalisztet, a sót és a sütőport összekeverjük, aztán szépen adagolva hozzáadjuk a masszánkhoz, jól elkeverjük.

5.

Végül a málnát és a szeletelt mandulát is beleforgatjuk óvatosan.

6.

A masszát formába öntjük, majd 60-70 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, amikor kihűlt megszórhatjuk eritritporral és szeletelt mandulával.


Jó étvágyat!