
Előmelegítjük a sütőt 160 C°-ra légkeveréses módban, egy 20 x 30 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből a csipet sóval és a citromlével kemény habot verünk, hozzáadjuk az 1:4-es édesítőszert és tovább verjük 1-2 percig.
A vajat kihabosítjuk az eritrittel, hozzáadjuk a citromhéjat, a szörpöt, majd a tojások sárgáit egyenként jól beledolgozzuk.
A mákot összekeverjük a tönkölyliszttel és a sütőporral, majd a vajas mixhez adagoljuk és elkeverjük.
A tojáshabot egy spatulával 2-3 részletben óvatosan beleforgatjuk a mákos masszába.
A masszát formába öntjük, elegyengetjük, megszórjuk a meggyel, majd 50 – 55 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, amikor kihűlt meghinthetjük eritritporral.
All Rights Reserved © 2025 | CsupaSzörp