MEGGYES-MÁKOS KOCKÁK

Hozzávalók

  • Tojás – 4 db
  • – 1 csipet
  • Citromlé – 1-2 csepp
  • 1:4 erősségű édesítőszer – 20 g
  • Eritrit – 100 g
  • Puha vaj – 70 g
  • Biocitrom finomra reszelt héja – 1 db
  • Csupa Meggy Szörp – 100 ml
  • Teljes kiörlésű tönkölyliszt – 100 g
  • Darált mák – 200 g
  • Sütőpor – 1 tasak
  • Magozott meggy (fagyasztott is jó) – 200 g
  • Eritritpor – Ízlés szerint a szóráshoz (opcionális)


Elkészítés

1.

Előmelegítjük a sütőt 160 C°-ra légkeveréses módban, egy 20 x 30 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral.

2.

Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből a csipet sóval és a citromlével kemény habot verünk, hozzáadjuk az 1:4-es édesítőszert és tovább verjük 1-2 percig.

3.

A vajat kihabosítjuk az eritrittel, hozzáadjuk a citromhéjat, a szörpöt, majd a tojások sárgáit egyenként jól beledolgozzuk.

4.

A mákot összekeverjük a tönkölyliszttel és a sütőporral, majd a vajas mixhez adagoljuk és elkeverjük.

5.

A tojáshabot egy spatulával 2-3 részletben óvatosan beleforgatjuk a mákos masszába.

6.

A masszát formába öntjük, elegyengetjük, megszórjuk a meggyel, majd 50 – 55 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, amikor kihűlt meghinthetjük eritritporral.


Jó étvágyat!