
Sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, sütőtálcára pedig sütőpapírt teszünk .
Egy lábasban lassú tűzön felolvasztjuk a vajat a cukorral, szörppel, friss gyömbérrel és mézzel, és hagyjuk kihűlni.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, gyömbérport, mézeskalács fűszerkeveréket és szódabikarbónát.
Adagoljuk hozzá a kihűlt mixet, majd a tojásokat és gyúrjunk tésztát belőle, tekerjük fóliába és pihentessük egy estét a hűtőben!
Reggel vegyük ki és hagyjuk egy kicsit felmelegedni, mielőtt kinyújtjuk! Lisztezzük meg enyhén a nyújtófát és a felületet is, amin kinyújtjuk a tésztát, hogy ne tapadjon le! Ezután szaggassuk ki a formákat, majd azokat helyezzük egymás mellé a sütőpapírral lefedett tálcára nagyjából 3 cm távolságra egymástól!
Tegyük a sütőbe és süssük 8-10 percig, amíg nagyon picit barnulni kezd, figyeljünk nehogy odaégjen! Miután kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd helyezzük át egy tálcára, várjuk meg míg teljesen kihűl mielőtt díszítjük!
Díszítéshez habverővel keverjük össze a tojásfehérjéket a porcukorral, addig, amíg nem cseppen le a habverőről, töltsük habzsákba, vagy egy levágott sarkú zacskóba és indulhat a díszítés. Használhatunk színes cukorkákat is, amit a mázzal rá tudunk ragasztani, csak a képzelet szab határt.
All Rights Reserved © 2025 | CsupaSzörp