Keresés
Close this search box.
Print

MÁLNA SZÖRP 0,5 L

Mivel nálunk minden ezzel a szörppel kezdődött, mindig is kiemelt figyelmet kap a készítése. Lábosban főzve, csak a kellő hőkezelés mellett, durván szűrve, nagyon sűrűre, úgy, mint ahogy régen csinálták nagymamáink. Ami azt illeti, a vevőknél is kiemelt figyelmet kap, legalább is népszerűsége alapján ez a kedvenc a gyümölcsök között.

2790 Ft

Mi így szeretjük

Fogyaszthatjuk szörpként vízzel vagy szódával higítva, koktélok vagy sütemények alapanyagaként, limonádé, fröccs és jégkása ízesítéséhez.
0,5 liter/1 liter ajánlott higítási aránya 1:7.

Száraz, hűvös helyen tároljuk! Felbontás előtt felrázandó utána pedig hűtőben tárolandó. Három héten belül fogyasszuk!

 

Összetevők

Málna, cukor, víz, citromlé, citromsav

 

 

Tudtad?

MÁLNA: a rózsafélék családján belül a Rubus nemzettség tagja. 100 gramm málnában 25 mg C-vitamin rejtőzik, de van benne sok B1, B2 vitamin és A-provitamin is. Gazdag színanyagokban, sok antioxidánst, flavonidot tartalmaz, valamint gyümölcssavakat, cserzőanyagokat, növényi rostokat, pektint. Értékes tápanyag a benne lévő gyümölcscukor. Az ásványok és nyomelemek közül kiemelkedő a kálcium-, kálium-, magnézium- és vastartalma. Frissen és nyersen élvezhetjük leginkább vitaminjainak jótékony hatását, de szörpnek, lekvárnak eltéve is sok kincset tartalmaz még. A nyári meghűlés legkellemesebb gyógyszere a szobahőmérsékletű málnaszörp.

Koktélok és Receptek

A szörp sokoldalú, nem csak finom, frissítő üdítő, hanem koktélok alapanyaga is. Akár ízesíthetünk vele süteményeket, keverjük a krémbe vagy a tésztába és garantált az intenzív, mesés ízvilág. Pláne, ha a hozzá passzoló szörppel tálaljuk, a vendégek el lesznek ragadtatva. A siker érdekében megosztunk pár receptet, amiket mi is nagyon szeretünk.