Keresés
Close this search box.
karacsonycsomag_uj-01

CSUPA KARÁCSONY VÁLOGATÁS

Karácsonyi szörp válogatásunk csupa-csupa karácsonyi ízt rejt magában, úgy mint a klasszikus már évek óta készülő Ünnep Szörp forralt bor ízvilágra hangolva,  az idén teljesen új Zöld Dió kedves Diótörős csomagolással, illetve Mézeskalács szörpünk, aminek a gyömbér adja alapját extra mézeskalács fűszerezéssel. Melegen (is) ajánljuk!

8000 Ft

Elfogyott

Mi így szeretjük

Fogyaszthatjuk szörpként vízzel vagy szódával higítva, koktélok vagy sütemények alapanyagaként, limonádé, fröccs és jégkása ízesítéséhez, illetve Karácsonyi szörpjeinket forrón és teák ízesítéséhez is.

0,5 liter ajánlott hígítási aránya 1:7.

Száraz, hűvös helyen tároljuk! Felbontás előtt felrázandó utána pedig hűtőben tárolandó. Három héten belül fogyasszuk!

 

Összetevők

ÜNNEP:
Szilva, szeder, meggy, cukor, víz, karácsonyi fűszerek (szegfűszeg, fahéj, csillagánizs, szerecsendió, kardamom, gyömbér), citromsav

ZÖLD DIÓ:
Zöld Dió, alma , narancs, cukor, víz, karácsonyi fűszerek (szegfűszeg, fahéj, csillagánizs, szerecsendió, kardamom), citromsav

MÉZESKALÁCS:
Gyömbér, narancs, cukor, víz, karácsonyi fűszerek (szegfűszeg, fahéj, csillagánizs, szerecsendió, kardamom), citromsav

 

 

Tudtad?

SZILVA: rendkívül változatos csonthéjas gyümölcs. Hazánk éghajlata tökéletes a termesztéséhez. Kalóriaszegény, de vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag. A benne lévő rost, szorbit és szatén elősegítik az anyagcserét, kiváló A-, K-, és C-vitamin forrás. Gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejt képző hatása van, a kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője. Kiváló szomjoltó. Fogyasztása serkenti az emésztést, véd a szívbetegségek és a kettes típusú diabétesz kialakulása ellen.

SZEDER: rengeteg jótékony tulajdonsággal rendelkezik, az egyik legrégebb óta gyűjtött és fogyasztott bogyós gyümölcsök közé tartozik. Magas antioxidáns kapacitású, jó hatással van a memóriára, megakadályozza a legkisebb erek, hajszálerek károsodását, gyors gyulladáscsökkentő, a gyomor nyálkahártyájának gyulladását is képes helyrehozni. Gazdag az antocián nevű természetes vegyületben, ami csökkenti a rák kialakulásának veszélyét. Növeli a kollagén szintet, jó hatással van a bőrre, mivel magas C-vitamin, E-vitamin tartalma, tele van bőrbarát tápanyagokkal. A benne található magnézium és kálcium az egészséges csontok fenntartásához nélkülözhetetlen. K-vitaminban is gazdag, segíti a véralvadást és a csontritkulás megelőzését. Remek rostforrás, oldható és nem oldható rostokat egyaránt tartalmaz, ami nélkülözhetetlen az emésztőrendszer jó működéséhez. Segíti a koleszterinszint csökkentését és a vércukorszint egyensúlyát, valamint remek immunerősítő is.

MEGGY: Kárpát medencében őshonos gyümölcs, kiváló magyar fajtái is léteznek. Különösen gazdag A-vitaminban, a B1- és B2-vitaminokban. Az ásványi anyagok közül kiemelkedő káliumtartalma, valamint vastartalma is jelentős. Antioxidánsok, ezen belül úgynevezett antocián vegyületek jótékony hatással vannak főleg a vastagbél daganatos megbetegedésére, flavonoid tartalma pedig gyulladáscsökkentő hatással bír. Magas kalciumtartalma segíti a D-vitamin hasznosulását, és felszívódását. Magas káliumtartalma is előnyös a vércukorszint szabályozásában. Vérszegénység ellen is kiváló. A légzőszervi megbetegedések miatt is érdemes meggyet fogyasztanunk, de megfázás esetén is hamarabb meggyógyulhatunk. A gyümölcs felhasználása természetesen beépült a magyar gasztronómiába is, készülhet belőle meggyleves, pite, rétes, piskóta, fagyi, lekvár, kompót, meggyszósz és nem utolsó sorban szörp is.

ZÖLD DIÓ: Elsősorban nem egészségügyi hatása miatt fogyasztjuk, de a zöld dió figyelemreméltó c-vitamin – és vastartalommal bír, és a népi gyógyászat szerint máj-, gyomor- és vértisztító, gyomorerősítő, fertőtlenítő hatású, valamint segíti a vérszegénység, levertség elleni küzdelmet is. Ízkiemelőnek is kiváló, különböző húsokhoz, kacsához, libához és vadakhoz, de jó lehet főleg füstölt sajtok mellé is. A csonthéját még ki nem fejlesztett, zöld termés a zöld dió, amely csak akkor alkalmas fogyasztásra, ha belül még puha. Szedését és átválogatását az optimális hőmérsékleten való hosszú áztatás, a fűszerek gondos hozzáadása, a használt recept pontos követése és a hosszú érlelés követi. Ez körülbelül karácsonyra lesz a legfinomabb. Az eredmény: enyhén diós, fűszeres illatú és ízű, nem csak téli édes finomság.

GYÖMBÉR: a leginkább fűszerként használt növényt a természetgyógyászatban is nagyon kedvelik. Számos pozitív tulajdonsággal bír, a hányinger megszüntetésétől kezdve az esetleges rákellenes hatásig. Segíti az emésztést, csökkenti a puffadást, a koleszterinszintet és a vérzsírszintet. A gyömbérnek antioxidáns, antivirális, antibakteriális és gombaölő hatása is van. Jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat és cinket. Különösen előnyösen hat akkor, ha megfáztunk vagy influenzásak vagyunk, ugyanis a gyömbérben vírus- és baktériumellenes hatóanyagok is találhatóak, izzasztó hatása pedig jól ismert, csökkenti a lázat és csillapítja a köhögést. Hideg, megfázós időszakban valódi lélekmelegítő a kissé csípős, fűszeres íze.

Koktélok és Receptek

A szörp sokoldalú, nem csak finom, frissítő üdítő, hanem koktélok alapanyaga is. Akár ízesíthetünk vele süteményeket, keverjük a krémbe vagy a tésztába és garantált az intenzív, mesés ízvilág. Pláne, ha a hozzá passzoló szörppel tálaljuk, a vendégek el lesznek ragadtatva. A siker érdekében megosztunk pár receptet, amiket mi is nagyon szeretünk.