
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, egy alagútformát pedig vajazzunk ki! Kimérjük és összekeverjük egy mérőpohárban a citromcirok és menta szörpöt.
A lisztet összekeverjük a kristálycukorral, a szoba-hőmérsékletű vajjal/margarinnal, és amikor vizes homok állagú, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot, az egész tojásokat, végül a mentás-citromfüves szörpöt. Alaposan összedolgozzuk, simára keverjük.
Beleöntjük a tésztát a kivajazott alagútformába és 30-35 percig sütjük (ha nagyon pirul a teteje, alufóliával letakarjuk. Tűpróbával ellenőrizzük).
Közben a mascarponéba keverjük a porcukrot és a maradék vaníliás cukrot. Mikor kissé kihűlt a sütemény, ujjnyi szeleteket vágunk belőle, és tálaláskor egy-egy kanál mascarponét kínálunk hozzá.
All Rights Reserved © 2025 | CsupaSzörp