CITROMOS-MENTÁS SÜTEMÉNY MASCARPONEKRÉMMEL

Hozzávalók

  • Menta szörp 1 dl
  • Citromfű szörp 1 dl
  • Kristálycukor 20 dkg
  • Liszt 20 dkg
  • Vaj/Margarin + a formához 10 dkg
  • Tejföl 2 dl
  • Sütőpor 1 csomag
  • Vaníliás cukor 2 csomag
  • Tojás 3 db
  • Mascarpone 20 dkg
  • Porcukor 5 dkg

 

 

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, egy alagútformát pedig vajazzunk ki! Kimérjük és összekeverjük egy mérőpohárban a citromcirok és menta szörpöt.

2.

A lisztet összekeverjük a kristálycukorral, a szoba-hőmérsékletű vajjal/margarinnal, és amikor vizes homok állagú, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot, az egész tojásokat, végül a mentás-citromfüves szörpöt. Alaposan összedolgozzuk, simára keverjük.

3.

Beleöntjük a tésztát a kivajazott alagútformába és 30-35 percig sütjük (ha nagyon pirul a teteje, alufóliával letakarjuk. Tűpróbával ellenőrizzük).

4.

Közben a mascarponéba keverjük a porcukrot és a maradék vaníliás cukrot. Mikor kissé kihűlt a sütemény, ujjnyi szeleteket vágunk belőle, és tálaláskor egy-egy kanál mascarponét kínálunk hozzá.

 

 

Jó étvágyat!