CITROMOS-FEHÉRCSOKIS SAJTTORTA

Hozzávalók a kekszes alaphoz

  • Keksz – 175 g
  • Mandulapehely – 75 g
  • – 1 csipet
  • Vaj – 120 g


Hozzávalók a sajtkrémhez

  • Finomliszt – 10 dkg
  • Porcukor – 6 dkg
  • Fehér csokoládé – 25 dkg
  • Habtejszín – 2.5 dl
  • Citromfűszörp – 1.5 dl
  • Krémsajt – 60 dkg
  • Tojás – 3 db
  • Tojássárgája – 1 db

 

Elkészítés

1.

A kekszet kisebb darabokra törjük, és a pirított mandulapehellyel együtt késes aprítóba rakjuk, majd megszórjuk egy csipet sóval, és morzsásra aprítjuk.

2.

Hozzáöntjük az olvasztott vajat, azzal is összekeverjük, majd az egészet egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. Egy pohár aljával egyenletesen, egy rétegben szétnyomkodjuk, 175°C-os sütőben 10 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni, ezzel kész a torta alapja.

3.

A sajtkrémhez a lisztet és a porcukrot egy tálba szitáljuk.

4.

A fehér csokoládét és a habtejszínt vízgőz felett összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a citromfűszörpöt. (Lehet levendula-, bodzaszörppel is helyettesíteni, kinek mi ízlik jobban.)

5.

Egy nagy tálban összekeverjük a krémsajtot, a tojásokat és a tojássárgáját. Hozzáöntjük a csokoládés mixet, majd két adagban a szárazanyagokat, az egészet teljesen simára keverjük.

6.

A tortaforma alját körben betekerjük alufóliával (hogy ha kifolyna egy kis krém, ne égjen le), majd egy tepsire tesszük. A megsütött alapra öntjük a krémsajtos keveréket, és 150°C-on nagyjából 70 percet sütjük.

7.

Amikor letelt a sütési idő, még ne vegyük ki a sütőből. Kapcsoljuk ki, és hagyjuk bent a tortát még 10 percet, majd további 10 percig úgy, hogy résnyire kinyitjuk az ajtaját. Ezután vegyük csak ki, és hagyjuk kihűlni. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Fogyasztás előtt egy negyed órával vegyük elő, hogy könnyebben lehessen vágni.

 


Jó étvágyat!