Keresés
Close this search box.

BODZÁS MUFFIN

Hozzávalók

 

  • Finomliszt – 50 dkg
  • Sütőpor – 1 csomag
  • Vaj vagy Margarin – 20 dkg
  • Tojás – 4 db
  • Cukor – 15 dkg
  • Vaníliás cukor – 1 csomag
  • Tej – 2 dl
  • Bodzaszörp – 140 ml
  • Citrom – 1 db
  • Bodzavirág – 12 db  (Ha nincs, akkor szórhatunk bele ribizlit, egrest, áfonyát, csokit, diót, mogyorót, mandulát apróra vágva, a lehetőség végtelen.)

 


Elkészítés

1.

A megolvasztott margarint vagy vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a citrom héjával és levével. Majd belekeverjük a tojásokat, a tejet és a szörpöt is.

 

2.

A másik tálba a lisztet és a sütőport összekeverjük.

 

3.

Beleszitáljuk a sütőporos lisztet a masszába, végül belekeverjük a virágokat is (vagy amit szeretnénk, ha az nincs).

 

4.

A tésztát sütőformákba öntjük, nagyjából 24 db lesz, majd 180 °C-on légkeveréssel 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

 

 

Jó étvágyat!