A karácsony íze üvegbe zárva, ahogy kibontjuk már az illata ünnepi hangulatba hoz minket. Ízvilága a forralt boréhoz hasonlít, ihatjuk forrón is természetesen, sőt úgy még lélekmelengetőbb. Ez a szörpünk szezonális, csak az ünnepi időszakban kapható, és év végére mindig el is fogy. Akár a karácsonyfa alá akár az ünnepekre szeretnénk, érdemes időben beszerezni.
2790 Ft + drs betétdíj (50Ft)
Fogyaszthatjuk szörpként vízzel vagy szódával higítva, koktélok vagy sütemények alapanyagaként, limonádé, fröccs és jégkása ízesítéséhez, illetve forrón és teák ízesítéséhez is.
0,5 / 1 liter ajánlott hígítási aránya 1:7.
Száraz, hűvös helyen tároljuk! Felbontás előtt felrázandó utána pedig hűtőben tárolandó. Három héten belül fogyasszuk!
Szilva, szeder, meggy, cukor, víz, karácsonyi fűszerek (szegfűszeg, fahéj, csillagánizs, szerecsendió, kardamom, gyömbér), citromsav
SZILVA: rendkívül változatos csonthéjas gyümölcs. Hazánk éghajlata tökéletes a termesztéséhez. Kalóriaszegény, de vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag. A benne lévő rost, szorbit és szatén elősegítik az anyagcserét, kiváló A-, K-, és C-vitamin forrás. Gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejt képző hatása van, a kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője. Kiváló szomjoltó. Fogyasztása serkenti az emésztést, véd a szívbetegségek és a kettes típusú diabétesz kialakulása ellen.
SZEDER: rengeteg jótékony tulajdonsággal rendelkezik, az egyik legrégebb óta gyűjtött és fogyasztott bogyós gyümölcsök közé tartozik. Magas antioxidáns kapacitású, jó hatással van a memóriára, megakadályozza a legkisebb erek, hajszálerek károsodását, gyors gyulladáscsökkentő, a gyomor nyálkahártyájának gyulladását is képes helyrehozni. Gazdag az antocián nevű természetes vegyületben, ami csökkenti a rák kialakulásának veszélyét. Növeli a kollagén szintet, jó hatással van a bőrre, mivel magas C-vitamin, E-vitamin tartalma, tele van bőrbarát tápanyagokkal. A benne található magnézium és kálcium az egészséges csontok fenntartásához nélkülözhetetlen. K-vitaminban is gazdag, segíti a véralvadást és a csontritkulás megelőzését. Remek rostforrás, oldható és nem oldható rostokat egyaránt tartalmaz, ami nélkülözhetetlen az emésztőrendszer jó működéséhez. Segíti a koleszterinszint csökkentését és a vércukorszint egyensúlyát, valamint remek immunerősítő is.
MEGGY: Kárpát medencében őshonos gyümölcs, kiváló magyar fajtái is léteznek. Különösen gazdag A-vitaminban, a B1- és B2-vitaminokban. Az ásványi anyagok közül kiemelkedő káliumtartalma, valamint vastartalma is jelentős. Antioxidánsok, ezen belül úgynevezett antocián vegyületek jótékony hatással vannak főleg a vastagbél daganatos megbetegedésére, flavonoid tartalma pedig gyulladáscsökkentő hatással bír. Magas kalciumtartalma segíti a D-vitamin hasznosulását, és felszívódását. Magas káliumtartalma is előnyös a vércukorszint szabályozásában. Vérszegénység ellen is kiváló. A légzőszervi megbetegedések miatt is érdemes meggyet fogyasztanunk, de megfázás esetén is hamarabb meggyógyulhatunk. A gyümölcs felhasználása természetesen beépült a magyar gasztronómiába is, készülhet belőle meggyleves, pite, rétes, piskóta, fagyi, lekvár, kompót, meggyszósz és nem utolsó sorban szörp is.
A szörp sokoldalú, nem csak finom, frissítő üdítő, hanem koktélok alapanyaga is. Akár ízesíthetünk vele süteményeket, keverjük a krémbe vagy a tésztába és garantált az intenzív, mesés ízvilág. Pláne, ha a hozzá passzoló szörppel tálaljuk, a vendégek el lesznek ragadtatva. A siker érdekében megosztunk pár receptet, amiket mi is nagyon szeretünk.
All Rights Reserved © 2025 | CsupaSzörp