CSUPA MÁLNARÓZSA SZÖRP 0,5 L

CUKORMENTES

Ha már valami eleve nagyon jó, minek fokozni? Leginkább mert lehet, és ebben az esetben bár vadnak hangzik a párosítás,  amikor megkóstoljuk kifejezetten harmonikus ízvilágot kapunk. Ha a málnához a rózsa esszenciáját megfelelő arányban adagoljuk, a szörpöt még elbűvölőbbé, különlegesebbé teszi. Tovább fokozza kívánhatóságát, hogy cukor hozzáadása nélkül, nyírfacukorral készül nálunk.

Mi így szeretjük

Fogyaszthatjuk szörpként vízzel vagy szódával higítva, koktélok vagy sütemények alapanyagaként, limonádé, fröccs és jégkása ízesítéséhez.
0,5 l ajánlott hígítási aránya 1:7.

Száraz, hűvös helyen tároljuk! Felbontás előtt felrázandó utána pedig hűtőben tárolandó. Három héten belül fogyasszuk!

 

Összetevők

Málna, nyírfacukor, víz, rózsaszirom kivonat, aszkorbinsav

 

 

Tudtad?

MÁLNA: a rózsafélék családján belül a Rubus nemzettség tagja. 100 gramm málnában 25 mg C-vitamin rejtőzik, de van benne sok B1, B2 vitamin és A-provitamin is. Gazdag színanyagokban, sok antioxidánst, flavonidot tartalmaz, valamint gyümölcssavakat, cserzőanyagokat, növényi rostokat, pektint. Értékes tápanyag a benne lévő gyümölcscukor. Az ásványok és nyomelemek közül kiemelkedő a kalcium-, kálium-, magnézium- és vastartalma. Frissen és nyersen élvezhetjük leginkább vitaminjainak jótékony hatását, de szörpnek, lekvárnak eltéve is sok kincset tartalmaz még. A nyári meghűlés legkellemesebb gyógyszere a szobahőmérsékletű málnaszörp.

RÓZSA: áldásos hatását évezredek óta ismerik. Egyes kultúrák az ember lelkét frissé, fiatallá és boldogabbá tévő elixírnek tartják. A közérzetre és hormonháztartásra jótékony élettani hatást gyakorol, a szív, gyomor, máj és méh tónusjavítója, antibakteriális, gyulladásgátló, afrodiziákum. Csillapítja a szorongást, megnyugtatja a szívet és az idegeket, kiegyensúlyozottabbá tesz minket. Kellemes, harmonikus íze miatt italok, lekvárok és főzetek kiváló ízesítője.

Koktélok és Receptek

A szörp sokoldalú, nem csak finom, frissítő üdítő, hanem koktélok alapanyaga is. Akár ízesíthetünk vele süteményeket, keverjük a krémbe vagy a tésztába és garantált az intenzív, mesés ízvilág. Pláne, ha a hozzá passzoló szörppel tálaljuk, a vendégek el lesznek ragadtatva. A siker érdekében megosztunk pár receptet, amiket mi is nagyon szeretünk.