Mézeskalács szörpünk alapját a gyömbér adja, amit a klasszikus mézeskalács recept fűszereivel főztünk meg, hogy az igazi ünnepi érzést fokozzuk. Leginkább az angol gingerbrad-re hasonlít, ami a hagyományos magyar mézeskalácshoz képest kicsit gyömbéresebb. Melegen (is) ajánljuk!
2790 Ft + drs betétdíj (50Ft)
Elfogyott
Fogyaszthatjuk szörpként vízzel vagy szódával higítva, koktélok vagy sütemények alapanyagaként, limonádé, fröccs és jégkása ízesítéséhez, illetve forrón és teák ízesítéséhez is.
0,5 liter ajánlott hígítási aránya 1:7.
Száraz, hűvös helyen tároljuk! Felbontás előtt felrázandó utána pedig hűtőben tárolandó. Három héten belül fogyasszuk!
Gyömbér, narancs, cukor, víz, karácsonyi fűszerek (szegfűszeg, fahéj, csillagánizs, szerecsendió, kardamom), citromsav
GYÖMBÉR: a leginkább fűszerként használt növényt a természetgyógyászatban is nagyon kedvelik. Számos pozitív tulajdonsággal bír, a hányinger megszüntetésétől kezdve az esetleges rákellenes hatásig. Segíti az emésztést, csökkenti a puffadást, a koleszterinszintet és a vérzsírszintet. A gyömbérnek antioxidáns, antivirális, antibakteriális és gombaölő hatása is van. Jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat és cinket. Különösen előnyösen hat akkor, ha megfáztunk vagy influenzásak vagyunk, ugyanis a gyömbérben vírus- és baktériumellenes hatóanyagok is találhatóak, izzasztó hatása pedig jól ismert, csökkenti a lázat és csillapítja a köhögést. Hideg, megfázós időszakban valódi lélekmelegítő a kissé csípős, fűszeres íze.
A szörp sokoldalú, nem csak finom, frissítő üdítő, hanem koktélok alapanyaga is. Akár ízesíthetünk vele süteményeket, keverjük a krémbe vagy a tésztába és garantált az intenzív, mesés ízvilág. Pláne, ha a hozzá passzoló szörppel tálaljuk, a vendégek el lesznek ragadtatva. A siker érdekében megosztunk pár receptet, amiket mi is nagyon szeretünk.
All Rights Reserved © 2025 | CsupaSzörp