CSUPA LEVENDULA SZÖRP 0,5 L

CUKORMENTES

Tihany, Dörgicse, Káli-medence, csak néhány példa arra, hogy a mi Balaton-felvidékünk mekkora levendula birodalommá vált itthon. Amúgy is nagyon szeretnénk, de így szinte kötelező, állandó íz lett nálunk. Persze igyekszünk a minél kíméletesebb elkészítésre, hogy a tisztább, inkább gyógynövényes, semmint pacsulis ízvilágot találjuk el.

Mi így szeretjük

Fogyaszthatjuk szörpként vízzel vagy szódával higítva, koktélok vagy sütemények alapanyagaként, limonádé, fröccs és jégkása ízesítéséhez.
0,5 / 1 liter ajánlott higítási aránya 1:7.

Száraz, hűvös helyen tároljuk! Felbontás előtt felrázandó utána pedig hűtőben tárolandó. Három héten belül fogyasszuk!

 

Összetevők

Levendula, víz, nyírfacukor, citromlé, aszkorbinsav

 

 

Tudtad?

LEVENDULA: a levendula egyik legsokoldalúbban használt növényünk, ami egyszerre gyógy-, fűszer- és dísznövény is. Antibakteriális, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, nyugtató, keringésjavító, immunrendszer erősítő, fájdalomcsillapító és gombaölő hatású. Fő hatóanyaga a nagyon kellemes illatú illóolaj, de tartalmaz még flavonoidokat, cseranyagokat, kumarinokat is. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére. Remekül felveszi a küzdelmet a fertőzésekkel szemben, csökkenti a gyulladásokat. Kiválóan alkalmas a migrén és az ideges fejfájások leküzdésére is.

Koktélok és Receptek

A szörp sokoldalú, nem csak finom, frissítő üdítő, hanem koktélok alapanyaga is. Akár ízesíthetünk vele süteményeket, keverjük a krémbe vagy a tésztába és garantált az intenzív, mesés ízvilág. Pláne, ha a hozzá passzoló szörppel tálaljuk, a vendégek el lesznek ragadtatva. A siker érdekében megosztunk pár receptet, amiket mi is nagyon szeretünk.