CSUPA EPERBAZSALIKOM SZÖRP 0,5 L

Egy fagyizóban üldögélve jött az ötlet, hogy ha már létezik ez a párosítás akkor lehetne ilyet szörpben is készíteni, és az ötlet bevált. Az eper eleve népszerű íz, bazsalikommal bolondítva pedig még inkább azzá válik, harmonikus és nagyon rá lehet kapni.

Mi így szeretjük

Fogyaszthatjuk szörpként vízzel vagy szódával higítva, koktélok vagy sütemények alapanyagaként, limonádé, fröccs és jégkása ízesítéséhez.
0,5 liter/1 liter ajánlott higítási aránya 1:7.

Száraz, hűvös helyen tároljuk! Felbontás előtt felrázandó utána pedig hűtőben tárolandó. Három héten belül fogyasszuk!

 

Összetevők

Eper, cukor, víz, bazsalikom, aszkorbinsav

 

 

Tudtad?

EPER: igazi tavaszi, kora nyári gyümölcs. Magas az antioxidáns-tartalma, a benne található vegyületek segítenek megelőzni bizonyos betegségeket és az öregedést is lassítják. Hasznos a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség és bizonyos daganattípusok megelőzésében. Rengeteg vitamint tartalmaz, C-vitamin, B6-vitamin, de jelentős mennyiségű rost, kálium, jód, biotin, magnézium található benne. Fitonutriens-tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő hatása is van.

BAZSALIKOM: nagyon kedvelt fűszernövény, de jótékony hatással van az emésztés segítésére, étvágyjavításra, nyugtatásra, stresszoldásra, köhögéscsillapításra. A zöld növényi részekben sok a C-vitamin.

Koktélok és Receptek

A szörp sokoldalú, nem csak finom, frissítő üdítő, hanem koktélok alapanyaga is. Akár ízesíthetünk vele süteményeket, keverjük a krémbe vagy a tésztába és garantált az intenzív, mesés ízvilág. Pláne, ha a hozzá passzoló szörppel tálaljuk, a vendégek el lesznek ragadtatva. A siker érdekében megosztunk pár receptet, amiket mi is nagyon szeretünk.