Keresés
Close this search box.
unnepcsomag-01-min

CSUPA ÜNNEP VÁLOGATÁS

Akár egy Mikulás csomag, ez a csomag csupa piros, vagyis kimondottan a bogyós gyümölcsszörpjeink válogatása, olyan alapanyagokból, amik a karácsonyi ételek igazi kísérői lehetnek. Garantáltan ünnepi hangulatba hoz, és jó kis ajándék lehet a fa alatt, vagy év végén köszönet azoknak, akiket szeretünk, és szeretik a gyümölcsös szörpöket.

8000 Ft

Elfogyott

Mi így szeretjük

Fogyaszthatjuk szörpként vízzel vagy szódával higítva, koktélok vagy sütemények alapanyagaként, limonádé, fröccs és jégkása ízesítéséhez, illetve Ünnep szörpünket forrón és teák ízesítéséhez is.

0,5 liter ajánlott hígítási aránya 1:7.

Száraz, hűvös helyen tároljuk! Felbontás előtt felrázandó utána pedig hűtőben tárolandó. Három héten belül fogyasszuk!

Összetevők

ÜNNEP:
Szilva, szeder, meggy, cukor, víz, karácsonyi fűszerek (szegfűszeg, fahéj, csillagánizs, szerecsendió, kardamom, gyömbér), citromsav, kálium-szorbát

MEGGY:
Meggy ,cukor, víz, citromlé, kálium-szorbát

DUPLARIBIZLI:
Fekete-és piros ribizli, cukor, víz, kálium-szorbát

 

 

Tudtad?

SZILVA: rendkívül változatos csonthéjas gyümölcs. Hazánk éghajlata tökéletes a termesztéséhez. Kalóriaszegény, de vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag. A benne lévő rost, szorbit és szatén elősegítik az anyagcserét, kiváló A-, K-, és C-vitamin forrás. Gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejt képző hatása van, a kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője. Kiváló szomjoltó. Fogyasztása serkenti az emésztést, véd a szívbetegségek és a kettes típusú diabétesz kialakulása ellen.

SZEDER: rengeteg jótékony tulajdonsággal rendelkezik, az egyik legrégebb óta gyűjtött és fogyasztott bogyós gyümölcsök közé tartozik. Magas antioxidáns kapacitású, jó hatással van a memóriára, megakadályozza a legkisebb erek, hajszálerek károsodását, gyors gyulladáscsökkentő, a gyomor nyálkahártyájának gyulladását is képes helyrehozni. Gazdag az antocián nevű természetes vegyületben, ami csökkenti a rák kialakulásának veszélyét. Növeli a kollagén szintet, jó hatással van a bőrre, mivel magas C-vitamin, E-vitamin tartalma, tele van bőrbarát tápanyagokkal. A benne található magnézium és kálcium az egészséges csontok fenntartásához nélkülözhetetlen. K-vitaminban is gazdag, segíti a véralvadást és a csontritkulás megelőzését. Remek rostforrás, oldható és nem oldható rostokat egyaránt tartalmaz, ami nélkülözhetetlen az emésztőrendszer jó működéséhez. Segíti a koleszterinszint csökkentését és a vércukorszint egyensúlyát, valamint remek immunerősítő is.

MEGGY: Kárpát medencében őshonos gyümölcs, kiváló magyar fajtái is léteznek. Különösen gazdag A-vitaminban, a B1- és B2-vitaminokban. Az ásványi anyagok közül kiemelkedő káliumtartalma, valamint vastartalma is jelentős. Antioxidánsok, ezen belül úgynevezett antocián vegyületek jótékony hatással vannak főleg a vastagbél daganatos megbetegedésére, flavonoid tartalma pedig gyulladáscsökkentő hatással bír. Magas kalciumtartalma segíti a D-vitamin hasznosulását, és felszívódását. Magas káliumtartalma is előnyös a vércukorszint szabályozásában. Vérszegénység ellen is kiváló. A légzőszervi megbetegedések miatt is érdemes meggyet fogyasztanunk, de megfázás esetén is hamarabb meggyógyulhatunk. A gyümölcs felhasználása természetesen beépült a magyar gasztronómiába is, készülhet belőle meggyleves, pite, rétes, piskóta, fagyi, lekvár, kompót, meggyszósz és nem utolsó sorban szörp is.

RIBIZLI: fanyar nyári gyümölcs, ami igazi vitaminbomba. Kiváló antioxidáns forrás, kiemelkedően magas C-vitamin tartalommal bír. Flavonid tartalmának köszönhetően daganatmegelőző hatása van. B1-, B2-, B6-vitaminokban gazdag, amik javítják a koncentrálóképességet, hasznos a zsírsavak lebontásában és méregtelenítésben, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. E-vitamin tartalma az immunrendszer erősítésében segít, ásványi anyagai közül a nátrium, kálcium, foszfor, magnézium és vas említésre méltó. A pirosribizli fogyasztása a csontok és fogak felépítését segíti. Igazán finom süteményekben és szörpnek elkészítve. Erősíti az immunrendszert és hatékonyan veszi fel a harcot az influenza és megfázásos tünetek ellen.

Koktélok és Receptek

A szörp sokoldalú, nem csak finom, frissítő üdítő, hanem koktélok alapanyaga is. Akár ízesíthetünk vele süteményeket, keverjük a krémbe vagy a tésztába és garantált az intenzív, mesés ízvilág. Pláne, ha a hozzá passzoló szörppel tálaljuk, a vendégek el lesznek ragadtatva. A siker érdekében megosztunk pár receptet, amiket mi is nagyon szeretünk.